• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Barackos-ropogós desszert
Barackos-ropogós desszert PDF Nyomtatás E-mail
Írta: C-Icuka   
2010. június 23.
  •  12 db felezett őszibarack befőtt
  • 25 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1 cs réteslap
  • 0,5 dl olaj
  • 1 ek barnacukor
  • 1/2 citrom reszelt héja és leve
  • 1/2 narancs reszelt héja és leve
A réteslapokat egyenként olajozzuk be és borítsuk egymásra, majd vágjunk belőle 6 db nagyjából egyforma négyszöget. Ezeket a tésztalapokat nyomjuk bele szilikon muffin formákba, vagy egyszerű porceláncsészékbe és jól előmelegített sütőben, néhány perc alatt süssük aranysárgára őket.
 Az így kapott levelestészta csészéket hagyjuk kihűlni, majd töltsük meg a túróból, tejfölből, vaníliás cukorból és a citrom reszelt héjjából készített krémmel. A krém tetején helyezzük el szépen a felezett barackbefőtteket és az egészet locsoljuk meg az alábbi módon elkészíthető öntettel. A cukrot egy lábasban 2 evőkanálnyi kompótlével felolvasztjuk és aranyszínűre karamellizáljuk. Ekkor adunk még hozzá a kompótléből 3-4 evőkanálnyit, illetve a citrom és a narancs kifacsart levét, amivel ismét felforraljuk, majd a tűzről levéve reszelt narancshéjjal fűszerezzük. Kihűtve adjuk a desszertek mellé.
 
Borajánló:
 
2007-es Jégbort ajánlok hozzá a Bárdos és Fia Pincészetből. Fiatal arany szín, illatában túlérett citrusok. Ízében kellemes mézes citrusos nektár, minden túlzástól mentesen. Kiegyensúlyozott sav-cukor arány, a zenit szőlőfajta elegáns csodája. Sajnos, már nem sokáig kóstolhatjuk.
Trackback(0)
Hozzászólások (1)add
0
...
Írta: Pocak Panna , 2010., június 29
Gyönyörű! Költemény!
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2010. június 28. )
 
< Előző   Következő >