"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Szarvasborjú gyömbéres-újhagymás mártásban |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2010. június 22. | |
Ehhez az ételhez célszerű wok-ot, vagy tárcsalapot használnunk edényként. A húst szükségtelen bepácolni előre, hiszen az még igen gyenge, szinte "fehér". Kezdésként a gerincfilét és a megtisztított gyömbért felvágjuk vékony szeletekre, majd a wok-ba beleöntjük az olajat és felhevítjük. A forró olajban előbb a hússzeleteket pirítjuk meg kissé, aztán adjuk hozzá sorrendben: a gyömbérszeleteket, 1-2 perccel később a szójaszószt, majd a cukrot, s végül a bort.
![]() Borajánló: Egy 2009-es Chardonnay-t ajánlok hozzá a Bárdos és Fia Pincészettől. A fiatal, még klasszikus értelemben éretlen chardonnay gyümölcs kavalkádja tömörül e borban, a banán chipstől a friss illatos vilmoskörtén át a nem túl érett ananászig. Valóságos friss illat- és ízparádé, mely jól passzol távolkeleti ételekhez is..
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 39748 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2010. június 22. ) |
< Előző | Következő > |
---|