Bor És Vad - Szarvasborjú gyömbéres-újhagymás mártásban

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Szarvasborjú gyömbéres-újhagymás mártásban
Szarvasborjú gyömbéres-újhagymás mártásban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2010. június 22.
  •  60 dkg szarvasborjú gerincfilé
  • 25 dkg gyömbér
  • 1 cs újhagyma
  • 0,5 dl olaj
  • 1,5 dl fehérbor
  • 3-4 ek világos szójaszósz
  • 1 ek melaszos nádcukor
  • 1 ek burgonya keményítő
  • só, fehérbors
Ehhez az ételhez célszerű wok-ot, vagy tárcsalapot használnunk edényként. A húst szükségtelen bepácolni előre, hiszen az még igen gyenge, szinte "fehér".
 
Kezdésként a gerincfilét és a megtisztított gyömbért felvágjuk vékony szeletekre, majd a wok-ba beleöntjük az olajat és felhevítjük. A forró olajban előbb a hússzeleteket pirítjuk meg kissé, aztán adjuk hozzá sorrendben: a gyömbérszeleteket, 1-2 perccel később a szójaszószt, majd a cukrot, s végül a bort. 
 Amikor a hús már csaknem megpuhúlt, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott újhagymát, fűszerezzük egy teáskanálnyi fehérborssal, majd beforraljuk a 2 dl hideg vízben elkevert keményítővel.  Párolt-, vagy  tojásos sültrizst adhatunk hozzá köretként.
 
Borajánló: 
 
Egy 2009-es Chardonnay-t ajánlok hozzá a Bárdos és Fia Pincészettől. A fiatal, még klasszikus értelemben éretlen chardonnay gyümölcs kavalkádja tömörül e borban, a banán chipstől a friss illatos vilmoskörtén át a nem túl érett ananászig. Valóságos friss illat- és ízparádé, mely jól passzol távolkeleti ételekhez is..
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2010. június 22. )
 
< Előző   Következő >