• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Szarvassteak kéksajttal és fenyőmagos pirított csiperkével
Szarvassteak kéksajttal és fenyőmagos pirított csiperkével PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2010. június 20.
  •  1 kg szarvashátszín
  • 0,5 kg barnacsiperke
  • 15 dkg fenyőmag
  • 15 dkg kéksajt
  • 1 ek vadpác
  • 10 -5 dkg vaj
  • 1 dl vörösborecet
  • 2 dl olivaolaj
  • só, bors
A szarvashátszínt 2 ujjnyi szeletekre vágjuk és a vörösborecetből, olivaolajból, valamint  szokásos vadpác-fűszerkeverékünkből készült hideg pácba tesszük legalább egy éjszakára. Az így bepácolt hússzeleteket 10 fkg forró vajon hírtelen körbepirítjuk, majd további 5-6 percre a legmagasabb fokozatra állított sütőbe tesszük "áthúzásra".

 Ezalatt a fenyőmagot egy száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, majd hozzáadunk 5 dkg vajat és  ebben pirítjuk meg a szeletekre vágott erdeicsiperkét. ha a steak kész van, morzsoljunk a tetejére bőven a sajtból, és a gombaraguval együtt azonnal adjuk asztalra. Polentát, vagy friss kenyeret is adhatunk hozzá.
 
Borajánló:
 
A Bárdos és fia Pincészet kiváló vörösborát, a 2007-es évjáratú Imperial Cuvée-t ajánlom hozzá. Gyönyörű mély bíbor színe, telt főtt gyümölcsös illata mellett ízében a Cabernet gyakran kissé nyers tanninjait a  Merlot és Pinot Noir szelídítik.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2010. június 21. )
 
< Előző   Következő >