• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Zempléni rablóhús
Zempléni rablóhús PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G.Gyula   
2010. május 19.
  •  60 dkg őzcomb
  • 50 dkg burgonya
  • 50 dkg erdei csiperke vagy tövisalja gomba
  • 10-15 db saslik hagyma
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • rozmaring, kakukkfű
  • 1 fej fokhagyma
  • só, bors
  • 0,5 dl olaj
Az őz combhúsát megszabadítjuk a hártyáktól, majd az izomrostra merőlegesen vékony szeleteket, e szeletekből pedig nagyobb, érmenagyságú darabokat vágunk. Az így előkészített húst bepácoljuk egy az olajból, finomra végott rozmaringból, kakukkfűből, zúzott fokhagymából és frissen őrölt feketeborsból készült keverékkel majd 1-2 órán át pihentetjük.
Ezután a hússzeletkéket félbe vágott vöröshagymákkal, gombákkal, szalonna- és burgonyaszeletekkel váltakozva nyársakra húzzuk, és keményfaszénből készült parázs felett, gyakran forgatva 20-30 perc alatt készre sütjük. Legjobb, ha a metszés után maradt gyümölcsfa gallyakat használunk erre a célra, de végső esetben alufóliába csomagolva a sütőben is elkészíthetjük az ételt.
 
Borajánló:
 
Egy 2007-es évjáratú száraz Furmintot ajánlok hozzá a Tállyai Homoky Pincészetből. E bor komoly savszerkezete és minerális jegyeket is hordozó illat-ízvilága kiválóan hozza a fajta és terroir jellegzetességeit és jól passzol mind a gombafélékhez, mind pedig az őz húsához. 
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2010. május 20. )
 
< Előző   Következő >