• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Főételek arrow Pirított őzmáj újhagymával
Pirított őzmáj újhagymával PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2010. április 23.
  •  1 db őzmáj
  • 1 l tej
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg liszt
  • 2 cs újhagyma
  • 2 tk pirospaprika
  • 2-3 evőkanál sertésszsír
  • 2 dl húsleves
  • só, bors
Az őzmájat vékony szeletekre vágjuk és fokhagymás tejbe áztatjuk néhány órára. Az így bepácolt májszeleteket lecsepegtetjük, majd lisztbe forgatjuk és forró olajon mindkét oldalukat megpirítjuk. A visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk az újhagyma apróra vágott fehér részét, majd megszórjuk a pirospaprikával és felengedjük a húslevessel. 
 Az így elkészült szaftba visszahelyezzük a májszeleteket, hozzáadjuk a rusztikus darabokra vágott hagymaszárat, majd gyorsan összeforraljuk az egészet. Végül sóval, borssal fűszerezzük, és friss házikenyérrel tálaljuk.
 
Borajánló:
 
E kiváló, magyaros őzmáj mellé egy autentikus magyar házasítást, szekszárdi Bikavért ajánlok fogyasztani. S mint ilyen, Mészáros Pál 2006-os évjáratú Reservé válogatása, bizton állíthatom, senkinek nem fog csalódást okozni.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2010. április 30. )
 
< Előző   Következő >