• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Grillezett vadkacsamell borban főtt mézeskörtével
Grillezett vadkacsamell borban főtt mézeskörtével PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2010. április 15.
  •  3 db bőrös vadkacsamell
  • 1 dl olaj
  • 1 dl balzsamecet
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 ek színesbors
  • 1 ek barnacukor
  • 6db boskobak körte
  • 1ü  vörösbor
  • 5 ek méz
  • 10 szem szegfűbors

A kopasztott és filézett vadkacsamelleket a csont helye mentén kettévágjuk, majd az így kapott 6 darabot egy éjszakára bepácoljuk az olajból, balzsamecetből, barnacukorból és frissen tört  színesborsból jól összerázott keverékkel.  A megmosott, ropogós körtéket szintén bepácoljuk, mégpedig az alábbi módon: a forrásig hevített és szegfűszeggel, valamint mézzel ízesített borba merítvejük, és ebben a lében, lefedve, konyharuhákkal letakarva, hagyjuk teljesen kihűlni őket.
 Másnap a vadkacsamelleket lecsepegtetjük, megsózzuk, majd  rostélyon, vagy felhevített, kivajazott vasserpenyőben sütjük meg, oldalanként 3, illetve 4 percig, a bőr nélküli oldallal kezdve.  Ezalatt a körtéket felmelegítjük a fűszeres borban és forrón adjuk a zöldsaláta, valamint az elkészült grillezett vadkacsamell köré.
 
Borajánló:
 
Egy külünkegesen elegáns 2006-os Cabernet Franc Reservé dukál mellé, a Szekszárdi Mészáros Pincéből. A bor mindazt a fajtajelleget hordozza, amitől a franc világhírűvé vált, ugyanakkor van még benne valami, amit csak Szekszárd  és Mészárosék tudnak...
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2010. április 24. )
 
< Előző   Következő >