Bor És Vad - Vaddisznókaraj főttsonkával és tejszínes kucsmagombával

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Vaddisznókaraj főttsonkával és tejszínes kucsmagombával
Vaddisznókaraj főttsonkával és tejszínes kucsmagombával PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kende   
2010. április 14.
  •  6 szelet vaddisznókaraj
  • 6 szelet főtt sonka
  • 2 marék (30-40 dkg) apró kucsmagomba
  • 1-2 ek olaj
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl húslé
  • só, fehérbors
A kicsontozott vaddisznókaraj szeleteket finoman megklopfoljuk, majd besózzuk és egyik oldalukat meghintjük kevés fehérborssal. Míg a hússzeletek pihennek, a lassan felhevített olajban felolvasztjuk a vajat és 1-1 percig forrósítjuk benne a sonkaszeletek mindkét oldalát. Ha ezzel megvagyunk, a sonkát félretesszük és a visszamaradt zsíradékban fehéredésig sütjük a karajszeleteket, majd ezeket is kiszedjük és melegen tartjuk.

 Ekkor adjuk a pecsenyeléhez a kucsmagombát, amiben kb. 3-5 perc alatt puhára pároljuk, majd a zsírjára sütjük. Ezután öntjük fel a tejszínnel és annyi húslevessel, amennyi a mártást megfelelő sűrűségűre hígítja fel. Metélttésztával, vagy burgonyakrokettel tálaljuk forrón.

Borajánló: 

Hasonlóan forró szívvel ajánlom hozzá a Mészáros Pince Bodzási dűlőből származó Kékfrankos válogatását, melynek kellemesen karakteres barrikolása, símogató fűszeresége és kerek lekvárossága kíváló kísérője lesz e vaddisznóéteknek, ami a tavasz első és talán legízletesebb gombájával készült. 

 

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2010. április 15. )
 
< Előző   Következő >