"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Szalonnás szarvasgerinc steak |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapalló G. Gyula | |
2009. december 22. | |
A szarvasgerincből készített filéből vágjunk 4db kétujjnyi szeletet, majd ezeket kenjük be a csípős mustárból és olajból készített páccal. Hideg helyen pihentessük 5-6 órán, vagy egy egész éjszakán keresztül. Ezt követően a pác maradékát töröljük le a hússzeletekről, szórjuk meg azokat durvára őrölt színesborssal, sóval és tekerjük körbe egy-egy szeletelt húsos szalonnával, amit szükség szerint egy fogvájóval megtűzhetünk.
![]() Borajánló: Az Illés Pince furmintból és hárslevelűből készült házasítását ajánlom hozzá, melynek mézre, illetve sárga gyümölcsökre emlékeztető illata és ízvilága kiválóan illik szarvassültünk fűszerezéséhez, csakúgy mint a hozzá elkészített körethez.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 46489 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2009. december 22. ) |
< Előző | Következő > |
---|