• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Főételek arrow Pisztrángfilé fűszeres kéregben
Pisztrángfilé fűszeres kéregben PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Mons. Chien   
2009. október 18.
  • Pisztrángfilé fűszeres kéregben4 db közepes pisztráng filézve
  • 4 kk fokhagymasó
  • 4 ek finomliszt
  • 2 ág friss zsálya
  • 2-3 tk őrölt gyömbér
  • őrölt feketebors
  • 1 dl olaj a sütéshez
A halfiléket megszórjuk a fokhagymasóval, frissen őrölt feketeborssal és a finomra aprított zsályával, majd fél órán keresztül hagyjuk pihenni. Ezután a lisztbe belekeverjük a gyömbért és ebben forgatjuk meg a pácolt halszeleteket, amelyeket felhevített olajban, oldalanként 1-2 perc alatt ropogósra sütünk.

Köretként párolt barnarizst, vagy színes zöldsalátát adhatunk hozzá, de kipróbálhatjuk olajban sült keserűgombával is.

Borajánló:

A Hudácskó Pincészet 2008-as évjáratú száraz Furmintját ajánlom hozzá, a Tokaj-hegyaljai Várhegy dűlőről. A bor könnyed frissesége, elegáns illata és finom savai jól kiegészítik majd a pisztráng okozta élvezeteket.  

 

 

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2009. október 18. )
 
< Előző   Következő >