• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Egyszerű szarvas carpaccio
Egyszerű szarvas carpaccio PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2009. szeptember 28.
  • Egyszerű szarvas carpaccio50 dkg szarvasbélszín
  • 1 dl oliva olaj
  • 1 dl bazsalikomos balzsamecet
  • 1 dl pinot noir
  • 15 dkg kapribogyó
  • 1 db citrom
  • frissen tört fehér-, zöld- és feketebors
  • só 
A carpaccio hidegen ízesített, többnyire rövid ideig pácolt színhúst jelent az olasz konyhában. Ennek elkészítéséhez jelen esetben szarvasbélszínt fogunk használni, mégpedig az alábbi, igen egyszerű módon: A húst egy éles késsel teljesen megszabadítjuk a hártyáitól, majd egy tiszta konyharuha segítségével leszárítjuk és gorombára tört borskeverékkel hintjük meg bőven. Ezután a borsot belesimítjuk, belemasszírozzuk a húsba, majd elhelyezzük azt egy hosszúkás, mély tálkában.
 Maul Pince - Pinot Noir 2007A páclé elkészítése sem túl bonyolult, balzsamecetet felöntjük a borral, majd egy kézi habverő segítségével hozzákeverjük az olaj kb. 2/3-át.  Ezzel a páclével borítjuk be a szarvasbélszínt, majd időnként megforgatva hagyjuk benne pihenni kb. 24 órán át. A pácból kivett húst ismét szárítsuk le egy papírtörlővel és az éles késünkkel vágjunk belőle hajszálvékony szeleteket. Egy adagba 4-5 szelet bélszínt adhatunk kevés olajjal és citromlével megcsepegtetve, néhány szem kaprival megszórva. Tálaláskor ne felejtsünk el meleg pirítóst is adni hozzá!
 
Borajánló: 
 
Egy kiváló, fűszeres felhangokkal rendelkező, érett Pino Noir-t ajánlok hozzá a Maul Pincészet csodálatos 2007-es évjáratból.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2013. március 11. )
 
< Előző   Következő >