• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Előételek arrow Vargányás szarvasvagdalt tejszínes mustárral
Vargányás szarvasvagdalt tejszínes mustárral PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2009. augusztus 10.
  • Vargányás szarvasvagdalt tejszínes mustárral40 dkg darált szarvaslapocka
  • 20 dkg friss vargánya vagy tinóru
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db zsemle
  • 2 dl tej
  • 10-15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 kk őrölt rozmaring
  • 1 kk őrölt fehérbors
  • 2 ek magos mustár
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 tk méz
  • 1 dl tejszín
A finomra darált szarvashúst összekeverjük az előzőleg tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlével, a késsel finomra vágott gombával és hagymával, valamint a két tojással.  Az így összeállított masszát sóval, morzsolt kakukkfűvel, őrölt rozmaringgal és fehérborssal fűszerezzük. Ha a gomba túl sok nedvességet engedne ki magából és túl lágynak éreznénk az egészet, akkor adjunk még hozzá néhány evőkanálnyi zsemlemorzsát, hogy a keverék jól formázhatóvá váljon.
 Kb. fél órás pihentetést követően a masszából evőkanálnyi adagokat levéve készítsünk helyes kis golyókat, amiket forgassunk meg zsemlemorzsában és forró olajban süssük ezeket aranysárgára. Míg a fasírtok sülnek, a kétféle mustárt keverjük el a tejszínnel és ízesítsük  még mézzel, illetve szükség esetén egy csípetnyi sóval. Az így kapott mártásba tunkolt forró húsgolyók biztosan meghozzák majd a vendégek étvágyát a további fogásokhoz is.
Borajánló:
A Bott Pince 2007-es "Határi" cuvéejét ajánlom hozzá, melyben inkább a citrusos-virágos illatok és a kellemes savak dominálnak, mint a Tokajban általában megszokott magas alkohol.  
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2009. augusztus 11. )
 
< Előző   Következő >