• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Vaddisznószűz sajtos spárgakrémmel
Vaddisznószűz sajtos spárgakrémmel PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2009. július 08.
  • Vaddisznószűz sajtos spárgakrémmel50 dkg vaddisznó vesepecsenye
  • 2 ek libazsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz somlói
  • só, feketebors

a krémhez:

  • 1 csokor fehérspárga
  • 2 tk cukor
  • fél citrom leve
  • 1 ek liszt
  • 2 ek olíva olaj
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt ementáli
  • 3-4 szál friss kakukkfű
  • 1 ek balzsamecet
  • só, fehérbors
A vaddisznó vesepecsenyéjét megtisztítjuk a hártyáktól, majd ujjnyi szeleteket vágunk belőle és finoman megveregetjük ezek mindkét oldalát. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk,  majd a felhevített libazsíron megkapatjuk mindkét oldalon kb. 1-1 perc alatt. Ezután a szeleteket kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk a finomra vágott hagymát és zúzott fokhagymát, majd felöntjük a borral és egy kevés vízzel. Az így kapott szaftban  teljesen szétfőzzük a hagymát, majd visszatesszük bele a szűzérméket, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt kb. 10 perc alatt készre pároljuk.

 

 A krémhez a szokásos módon megtisztított spárgát cukros, citromos, sós vízben megfőzzük, majd egy kevés főzőlével alaposan leturmixoljuk. Az olajjal és liszttel rántást készítünk, amit a híg spárgapéppel és a tejszínnel engedünk fel. A csomómentesre kevert mártáshoz ekkor adjuk hozzá a lereszelt sajtot, a balzsamecetet és a fűszereket, majd ismét leturmixoljuk. Tálaláskor a tányérra szedett krém közepébe helyezünk néhány szeletet a húsból és bőven a szaftból is. Burgonyafánkot ajánlok hozzá köretként.
 
Borajánló:
 
A 2001-es Olaszrizling a Tornai Pincészet különleges évjáratából származó nagyszerű tétel. Aranysárga szín, illatban, ízben mézes, érett gyümölcsös jegyek, melyet utánozhatatlan savkarakter egészít ki. Nem fogunk csalódni, ha ehhez a különleges vadhúshoz nyitjuk ki.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2009. július 10. )
 
< Előző   Következő >