Bor És Vad - Hagymás vadkacsamáj aperitif

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Előételek arrow Hagymás vadkacsamáj aperitif
Hagymás vadkacsamáj aperitif PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Mons. Chien   
2009. július 08.
  • Hagymás vadkacsamáj aperitif6db vadkacsamáj
  • 0,5 l tej
  • 3 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 ek liszt
  • 1 cs petrezselyem
  • só, feketebors
  • 0,5 dl olaj
  • 1 db bagette
A megtisztított vadkacsamájakat két egyenlő darabba vágjuk, majd beáztatjuk egy órára langyos tejbe. Ezután leszárítjuk őket, sózzuk, borsozzuk és megforgatjuk a lisztben. Ha ezzel megvagyunk,  forgassuk meg a  májdarabokat a felhevített olajban, majd adjuk hozzá felszeletelt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, amivel néhány perc alatt jól összesütjük.
 Végül ízlés szerint ismét borsozzuk, és megszórjuk az aprított friss petrezselyemmel. Forrón, a bagetteből készített pirítóson tálaljuk.
 
Borajánló:
 
A Tolnai Pince 2007-es évjáratú Hárslevűje 12-13 fokra lehűtve kiválóan fogja gardírozni e forró előétel édes, kesernyés, csípős és illatos ízeit a szánkban. 
 
 
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2009. július 10. )
 
< Előző   Következő >