"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Hagymás vadkacsamáj aperitif |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Mons. Chien | |
2009. július 08. | |
A megtisztított vadkacsamájakat két egyenlő darabba vágjuk, majd beáztatjuk egy órára langyos tejbe. Ezután leszárítjuk őket, sózzuk, borsozzuk és megforgatjuk a lisztben. Ha ezzel megvagyunk, forgassuk meg a májdarabokat a felhevített olajban, majd adjuk hozzá felszeletelt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, amivel néhány perc alatt jól összesütjük.
![]() Borajánló: A Tolnai Pince 2007-es évjáratú Hárslevűje 12-13 fokra lehűtve kiválóan fogja gardírozni e forró előétel édes, kesernyés, csípős és illatos ízeit a szánkban.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 45832 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2009. július 10. ) |
< Előző | Következő > |
---|