Bor És Vad - Fűszeres kecskesajt golyók

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Fűszeres kecskesajt golyók
Fűszeres kecskesajt golyók PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2009. július 08.
  • Fűszeres kecskesajt golyók40 dkg fetasajt
  • 20 dkg juhtúró
  • 2 ek friss kakukkfű
  • 2 ek szezámmag
  • 2 ek egész feketebors
  • 1 cs metélőhagyma
  • 1 ek pirosparika
  • fél marék dióbél
  • 2-3 ek olaj 
A fetasajtot és a juhtúrót egy villa segítségével összetörjük és jól összekeverjük, majd a hűtőszekrényben hagyjuk ismét megdermedni. Amíg ez megtörténik, száraz serpenyőben enyhén pirítsuk meg a szezámmagot és tegyük félre, majd a dióbéllel ismételjük meg ugyanezt, annyi különbséggel, hogy ezt vágjuk finomra, és fújjuk ki belőle a mag finom hártyáját, ami esetleg keserű lehet. Ezután aprítsuk fel a kakukkfüvet és a metélőhagymát is, majd törjük durvára a borsot egy mozsárban.
Ha mindezzel megvagyunk, vegyük elő a sajtkeveréket és két olajozott evőkanál valamint a szintén beolajozott kezünk segítségével formájunk pingponglabdától valamivel kissebb golyókat formálni a masszából. A kész golyókat célszerű sütőpapíron elhelyezni az ízesítésig. Ha kiszaggattuk az összeset, osszuk el őket hatfelé és mindegyik kupacot másik fűszerben, vagy magban hempergessük meg. Tálalásig célszerű hűtőszekrényben tárolni, hogy ne olvadjon meg.
 
Borajánló:
 
Fülledt nyári estéken nincs is üdítőbb, mint egy kis kecskesajt és egy pohár somlói juhfark. Javaslom e buja párosítást megkóstolni a Tornai Pincészet 2007-es szériájából. Nászutasoknak különösen ajánlott...
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2009. július 10. )
 
< Előző   Következő >