"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Muflonpörkölt gazdagon |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Giorgio | |
2009. július 07. | |
A megtisztított és apróra felkockázott húst összekeverjük 1-1 púpozott teáskanálnyi szódabikarbónával, fehérborssal, római köménnyel, valamint a zúzott fokhagymával és fél deciliter olívaolajjal, majd egy éjszakán át pihentetjük. Az íly' módon porhanyósra pácolt húst a maradék felhevített olajra tesszük, és gyakori kevergetés mellett kifehéredésig pároljuk. Ekkor adjuk hozzá az igen apróra felvágott hagymát, zöldpaprikát és szárított paradicsomot, majd addig pároljuk az egészet, amíg a zöldségek teljesen szétfőnek és a hús csaknem megpuhul.
![]() Borajánló: A Tolnai Pince 2007-es furmintját ajánlom hozzá, mely egyszerre férfias és fűszeres, száraz mint a vulkáni hamu, amin termett, mégis könnyen itatja magát. A bor komplexitásában almás gyümölcsösség és animális jegyek is felfedezhetők, ami igen jól rímel a muflonhús alapvető ízvilágára.
Trackback(0)
Hozzászólások
(1)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2009. július 08. ) |
< Előző | Következő > |
---|
Jó lett!