Bor És Vad - Füstölt pisztráng hagymalekváron

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Füstölt pisztráng hagymalekváron
Füstölt pisztráng hagymalekváron PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Mons. Chien   
2009. június 21.
  • Füstölt pisztráng hagymalekváron2 db 20-25 dkg-os füstölt pisztráng
  • 5 dkg vaj
  • 1 kis üveg hagymalekvár
  • színesbors
  • 2 ek angolmustár
  • 2 ek mazsola
Ennek az igazán pompás és elegáns meleg előételnek az elészítése roppant egyszerű, ugyanakkor fontos, hogy megfelelő, fűszeres lében pácolt és  bükkfa forgács felett füstölt pisztrángot használjunk hozzá, a hagymalekvárt pedig ezúttal vöröshagymából, furmint hozzáadásával készítsük a már ismert eljárás alapján.  
Borbála CuvéeA pisztrángokat a hátúszók mentén vágjuk ketté és távolítsuk el a gerincüket, valamint a bordaszálkákat. Az így kapott filéket helyezzük megvajazott sütőpapírra a bőrükkel lefelé, öröljünk rájuk egy kevés színesborsot, majd a maradék vajat keverjük össze  a mazsolával és osszuk el a halakon. Előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt átforrósítjuk a halszeleteket, majd a bőrüket lehúzva, a felmelegített hagymalekvárra fektetjük őket. A mazsolával megszórva, kevés angolmustárral és vajas toasttal tálaljuk.
 
Borajánló:
 
A Breitenbach Pince Borbála Cuvée-jét ajánlom hozzá, melynek érett édessége, kellemes vajassága és minerális beltartalma kiválóan kihangsúlyozza majd e meleg előétel édes fűszerességét. 
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2009. június 21. )
 
< Előző   Következő >