Bor És Vad - Szarvaspörkölt marinált zöldségekkel

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Szarvaspörkölt marinált zöldségekkel
Szarvaspörkölt marinált zöldségekkel PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapallo G. Gyula   
2009. május 24.
  • Szarvaspörkölt marinált zöldségekkel1 kg szarvascomb
  • 3-4 ek mangalicazsír
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-3 db zöldpaprika és paradicsom
  • 2 db babérlevél
  • 2 ek édes pirospaprika
  • 1 db szerecsendióvirág
  • 2-2 szál rozmaring és kakukkfű
  • 1 dl vörösbor
  • só, bors, fehérbors

a körethez:

  • 3 db zsenge cukkini
  • 3-3 db sárga és piros kaliforniai paprika
  • 1-1 dl olíva olaj és balzsamecet
  • 1-2 ek méz
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 tk só
  • 2 tk morzsolt bazsalikom
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
A kockára vágott szarvashúst megpároljuk, majd zsírjára pirítjuk a felhevített mangalicazsíron, aztán sózzuk, borsozzuk, meghintjük 1 evőkanál pirospaprikával, és  hozzáadjuk az apróra szabdalt hagymát, zöldpaprikát (tv) és a paradicsomot. Ezzel ismét pároló léhez jut a hús, ezért fedjül le, és mérsékelt lángon, gyakori kevergetés mellett főzzük tovább. Ha már a hús félkész állapotban van, adjuk hozzá a baérlevelet, a szerecsendióvirágot és a fokhagymát lereszelve, majd öntsük fel vízzel, és pároljuk készre. Legvégül adjuk hozzá a maradék pirospaprikát és a vörösbort, majd szükség esetén sózzuk, borsozzuk újra.



Juhász Pincészet Egri Bikavér 2006
Amíg a hús puhul, addig keverjük össze a salátaöntet alkotóit egy mélyebb tálkába és egy botmixer segítségével keverjük azt habosra és simára. Ezzután a szeletekre vágott cukkinit és paprikát grillezzük meg, majd a zöldségeket keverjük össze a felmelegített salátaöntettel.
 
Az elkészült pörkölthöz és marinált zöldségekhez ízlés szerint adhatunk rizsköretet, vagy parázs fölött pirított házikenyeret.
 
Borajánló: 
 
Egy kellemes Bikavért ajánlok hozzá, mégpedig a Juhász Pincészet 2006-os évjáratából. E jóivású, összetett és érett bor méltán viseli nevét, és jáltalában véve is jó kísérője a szaftosabb szarvas- és marhaételeknek.
Trackback(0)
Hozzászólások (2)add
0
...
Írta: Rita , 2009., május 24
Kedves Bor és Vadak nagyon jó a blogotok mind tartalmában, mind küllemében egyaránt. Köszönöm a jó recepteket.
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
0
...
Írta: Lujza , 2009., június 17
Nekem is nagyon tetszik a honlap, és nagyon szépek a fotók! Ínycsiklandóaksmilies/smiley.gif
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2009. június 04. )
 
< Előző   Következő >