Bor És Vad - Mezei saláta pirított szarvassonkával és fenyőmaggal

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Mezei saláta pirított szarvassonkával és fenyőmaggal
Mezei saláta pirított szarvassonkával és fenyőmaggal PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapallo G. Gyula   
2009. április 17.
  • Mezei saláta pirított szarvassonkával és fenyőmaggal10 dkg szarvas- vagy pármai sonka
  • 10 dkg ruccola saláta
  • 10 dkg spenót vagy sóska
  • 10 dkg zsenge pitypanglevél
  • 10 dkg fenyőmag és/vagy szeletelt mandula
  • 1 ek étolaj
  • 3 ek balzsamecet
  • 2 ek világos szójaszósz
  • 1 ek virágméz
Megbízható, - gyomírtótól és műtrágyától - mentes helyen gyűjtsünk zsenge pitypangleveleket, lehetőleg olyan tövekről, amelyek még nem virágoznak. A pitypangleveleket a ruccolával és a spenót-, illetve sóskalevelekkel együtt áztassuk 3-5 percig hideg vízben, majd az így kapott mezei egyveleget konyharuhán, vagy salátacentrifugában szárítsuk le amennyire csak tudjuk. Ezalatt a magvakat száraz serpenyőben pirítsuk meg enyhén, vigyázva, hogy  az edény nehogy hirtelen  túlhevüljön.
Dolium Blauer PorogieserA pirított magvakat tegyük félre, majd a serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg benne a milliméternyi vastagságúra szelt sonkadarabok mindkét oldalát. Ha ezzel is megvagyunk, a sonkát is vegyük ki a serpenyőből, majd a visszamaradt pörzsanyagokat oldjuk fel a balzsamecettel. Az így kapott quasi vinegrett alapot a tűzről levéve szójaszósszal és mézzel dúsítsuk.  Végül a leszárított salátaleveleket helyezzük el fészek alakban a tányérokon, öntözzük meg egy -egy evőkanálnyi vinegrettel, helyezzük rá a sonkaszeleteket, és az egészet szórjuk meg némi pirított fenyőmaggal.
 
Borajánló: 
 
Egy könnyű, jó ivású, mégis elbűvölően játékos villányi portugisert ajánlok hozzá a Dolium Pincéből. Mondjuk 2007-ből...
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2009. május 05. )
 
< Előző   Következő >