• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Citromos ananásztorta
Citromos ananásztorta PDF Nyomtatás E-mail
Írta: C-Icuka   
2009. március 17.
Citromos ananásztortaA piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 ek. kristálycukor
  • 6 ek.liszt
  • 1/2 sütőpor
A krémhez:
  • 3 db citrom
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 darabolt ananász konzerv
  • 2 cs. tejszínízű v. vanília puding
  • 6 dl tej

A tészta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket konyhai robotgéppel kemény habbá felverjük.  Ezután kanalanként hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgákat. Ha ezzel készen vagyunk, egy fakanál segítségével apránként a habos masszába forgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ízesíthetjük még a tésztát egy kis reszelt citromhéjjal., majd sütőpapírral kibélelt kör alakú (de a téglalap is megteszi) tepsibe öntjük és közepes hőfokú sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. (Fontos, hogy a sütésnél a sütőajtó nyílásába tegyük egy fakanál nyelét és az első 10 percben a sütő ajtaját ne nyissuk ki.). Ha a tésztánk elkészült, deszkára téve hagyjuk kihűlni.

Simon LeánykaA krémhez a citromokat mossuk meg, majd 2 citrom héját reszeljük le és a levét csavarjuk ki, 1 citromot  pedig vágjunk vékony karikákra és tegyük félre. Az ananászkonzervet csöpögtessük le. A vajat a porcukorral keverjük habosra. A pudingporból és a tejből az előírás szerint főzzünk sűrű pudingot, majd hűtsük ki. Amikor a puding kihűlt, keverjük össze a cukorral elkevert vajjal, a 2 citrom levével és reszelt héjával. Ezután a krémet válasszuk két egyenlő részre, és az egyik részbe vegyítsük bele az ananászdarabokat. A  másik részt tegyük félre.

A  piskótát vágjuk félbe és az alsó lapra kenjük rá az ananászos citrom krémet, egyengessük el, majd tegyük rá a tészta másik felét. A krém másik részével vonjuk be a torta tetejét és oldalát. A citromkarikákat félig vágjuk be és a két végét ellenkező irányba csavarva díszítsük  velük a torta tetejét.

 Borajánló:

 Egy előkelő házból származó egri eánykát ajánlok hozzá, aki illatát az ananásztól és a citromtól kölcsönözte. Természetesen Simonék legifjabb leánykájáról van szó...

 

Trackback(0)
Hozzászólások (1)add
0
...
Írta: vagány gyerek , 2011., március 20
ajánlom hogy jó legyen a recept!!!
még nem próálztam ki deha pocsák beperelem ezt az oldalt:@smilies/cheesy.gif
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2009. május 20. )
 
< Előző   Következő >