• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Vadhúsos párnák mézes chilimártással
Vadhúsos párnák mézes chilimártással PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2009. március 16.

  • Vadhúsos párnák mézes chilimártással0,5 kg vad apróhús
  • 10 dkg füstöltszalonna
  • 1+2 diónyi vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db hagyma
  • 3 ek sötét szójaszósz, vagy osztriga szósz
  • 3 db szardella, vagy 1 ek szardella paszta
  • 1 tk dijon-i mustár
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek vegyes gombapor vagy zsemlemorzsa
  • 2 tk provence-i fűszerkeverék
  • 1-1 teáskanálnyi só és fehérbors
  • 2 cs konyhakész rétestészta

a mártáshoz:

  • 3 ek méz
  • 1 ek chilipaszta, vagy csípős paprikakrém
  • 3 ek víz
  • 1 csipet só

 A tészta töltelékéhez olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, pirítsuk meg benne előbb az apróra vágott füstöltszalonnát, aztán a lereszelt vörös- és fokhagymát,  majd adjuk hozzá a húst és gyakori kevergetés mellett süssük addig, amíg a hús ki nem fehéredik. Ezután fűszerezzük, hozzáadjuk a szardellát és a szójaszószt, majd zsírjára pirítjuk. Ha kihűlt, keverjünk el benne 1-2 teáskanálnyi dijon-i mustárt, 2-3 evőkanál tejfölt és 1 evőkanál szárított erdeigombákból készétett örleményt, amit adott esetben  helyettesíthetünk zsemlemorzsával is.

Simon Merlot - 2006A rétestésztából 2-2 lapot vizezett konyharuhára fektetünk, ezeket megkenjük olvasztott vajjal, majd  10 cm széles szalagokat vágunk belölük. A szalagok egyik végére 1-1 evőkanálnyi tölteléket teszünk, majd háromszög alakban visszahajtjuk  öket újra és újra,  amíg a szalagunk elfogy és a töltelékeket be nem csomagoljuk egészen. Ezt addig folytatjuk, amíg van a tésztaszalagokból és a töltelékből. Az így elkészített háromszög alakú párnácskákat 180 fokosra előmelegített sütőben, kivajazott tepsiben, vagy sütőpapíron kb. negyed óra alatt  készre sütjük.  Amíg a húsos sütik elkészülnek, a mézet elkeverjük a paprikakrémmel és a csipetnyi sóval, majd annyi vizet adunk ehhez, hogy az szirup állagú legyen. Ha vendégeknek készítjük, jelentős sikert arathatunk vele.
 
 
Borajánló:
 
A Simon Pince 2006-os Merlot-ját ajánlom hozzá, melynek fűszeressége nagyon jól illik a borkorcsolya töltelékéhez  és a mártásban szereplő paprikakrémhez. Kézműves borról lévén szó, becsüljük meg minden cseppjét, mert nem minden nap ihatunk ilyet. 
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2009. március 17. )
 
< Előző   Következő >