• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Előételek arrow Citromos szarvaskolbásszal töltött gombafejek
Citromos szarvaskolbásszal töltött gombafejek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kende   
2009. március 13.
  • Citromos szarvaskolbásszal töltött gombafejek40 dkg szarvascomb
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk örölt gyömbér
  • 1 tk őrölt fehérbors
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 zsemle
  • 2 dl tej
  • 12 db nagyobb csiperke kalap

A húst és a szalonnát ledaráljuk, sóval, borssal, gyömbérrel, reszelt citromhéjjal, zúzott fokhagymával és vágott petrezselyemzölddel, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a tejben áztatott és jól elmorzsolt zsemlét.

Simon Jano Pinot BlancA kidolgozott masszát nagyobb csiperke kalapokba töltjük, amelyeket kizsírozott tepsiben helyezünk el. A töltött gombafejeket 180-200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor adhatunk hozzá fehérborral készített tartármártást, vagy ha főételnek szánjuk, a gombaszárakkal ízesített sült rizst is.
 

Borajánló:

A Simon pincészet Jano dűlőből származó Pinot Blanc-ját ajánlom hozzá a 2006-os évből. Érett és ragyogóan telt, minerális jegyekben gazdag ízéhez komplexen citrusos, virágos, gombás illat társul. 

 

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2009. március 13. )
 
< Előző   Következő >