• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Grillezés arrow Nyárson sült őzgerinc
Nyárson sült őzgerinc PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Koren István   
2009. február 28.
  •  60 dkg őzgerincfilé
  • 10 dkg füstöltszalonna
  • 5 fej lilahagyma
  • 3-4 db pritamin paprika
  • 1 dl olaj
  • 3 szál rozmaring
  • 1 tk színesbors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, őröltbors
A gericfilét falatnyi darabokra vágjuk, és olajból, finomra vágott rozmaringból, zúzott fokhagymából, valamint frissen tört színesborsból készült pácba helyezzük 1-3 napra. A hidegen pácolt húsdarabokat ezután acél, vagy vízben áztatott bambusznyársakra húzzuk, váltakozva a füstöltszalonnából, pritaminpaprikából vágott szeletkékkel, valamint a félbe, negyedekbe vágott lilahagymával.

A nyársakat ezután grillrácson faszénparázs fölött, vagy alufóliába csomagolva, 250 fokra előmelegített konyhai sütő rácsán sütjük készre. Köretként friss medvehagymával ízesített köleskását adjunk hozzá.

 Borajánló:

E könnyed, nyárias alapanyagokkal és illatos fűszerekkel készült vadnyárshoz egy különleges, 2006-os évjáratú Pinot Noirt ajánlok a Vylyan Pincészettől, mely könnyed kacérságával és fűszeres illatával maga is a nyári napsütést  idézi.   

 

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2009. február 28. )
 
< Előző   Következő >