Bor És Vad - Szarvashúsos pite

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Szarvashúsos pite
Szarvashúsos pite PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2009. január 18.
  • Szarvashúsos pite1 csomag fagyasztott leveles (vajas) tészta
  • 50 dkg darált szarvascomb
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 ek olaj
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 1 tojás sárgája
  • 1 diónyi vaj
  • 1-1 kk rozmaring, kakukkfű, majoránna, reszelt citromhéj
  • 1-2 ek zsemlemorzsa
  • só, bors
Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk a felforrósított olajon, majd az így kapott zsiradékon megpároljuk a  felaprított hagymát.  Ezután hozzáadjuk a darált szarvascombot és a zúzott fokhagymát, majd lassan zsírjára pirítjuk az egészet. Ekkor hozzákeverjük a paradicsompürét és a fűszereket, sózzuk, majd egy kevés vízzel felengedve jól összepároljuk. 
A felolvasztott levelestésztát egy nagyobb és egy kisebbrészre osztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk mindkét darabot, majd a nagyobbikat elegyengetjük egy kivajazott tortaformában vagy tűzálló tálban. Erre a tésztára rászórjuk a zsemlemorzsát, belehalmozzuk a kihűtött húspépet, elegyengetjük, majd betakarjuk a kisebbdarab tésztával. A tészták széleit összenyomkodjuk, a pite tetejét pedig lekenjük a tojássárgájával majd megszurkáljuk egy kés hegyével, hogy a sütéskor keletkező gőz szét ne repeszthesse. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, majd rövid  pihentetést követően baráti kvaterkázáshoz tálaljuk.
 
Borajánló:
 
Szepsy István Szent Tamás Furmintját ajánlom hozzá a 2003-as, vagy 2005-ös évből.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2009. január 23. )
 
< Előző   Következő >