• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Főételek arrow Töltött pisztráng kapormártással
Töltött pisztráng kapormártással PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Esther   
2008. december 24.
  • Töltött pisztráng kapormártással4 db nagyobb tisztított, filézett pisztráng
  • 15 dkg apróra vágott olívabogyó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db szikkadt zsemle
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • olívaolaj, vaj
  • só, bors, citrom
  • 4 dl tejföl,
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek szárított kapor

Sózzuk meg enyhén a pisztrángokat, majd keverjük össze a lereszelt vöröshagymát,  a tejbe áztatott zsemlét, tojást és jól megaprított olajbogyót. Töltsük meg ezzel a masszával a halakat. A vajat olvasszuk fel, és keverjük össze az olívaolajjal, majd a keverékkel kenjünk ki egy tűzálló tálat. A halakat tegyük a tálba. Süssük 20-30 percig, végül szórjuk meg borssal és csepegtessünk rá citromlevet.

A mártáshoz a visszamaradt zsiradékban meglegítsük fel a tejfölt, adjuk hozzá a szárított kaprot és zúzott fokhagymát, valamint egy kevés citromlevet és sót. Túl sűrű lenne, hígítsuk egy kevés tejjel. Tetszés szerint körettel: zöldsalátával, gombás rízzsel, vagy kemencés burgonyával tálalhatjuk.
 
Borajánló: 
 
A Borpalota Sauvignon Blanc borát ajánlom hozzá a 2007-es évből. A kettő együtt verhetetlen páros. 
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2009. január 20. )
 
< Előző   Következő >