"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Töltött pisztráng kapormártással |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Esther | |
2008. december 24. | |
Sózzuk meg enyhén a pisztrángokat, majd keverjük össze a lereszelt vöröshagymát, a tejbe áztatott zsemlét, tojást és jól megaprított olajbogyót. Töltsük meg ezzel a masszával a halakat. A vajat olvasszuk fel, és keverjük össze az olívaolajjal, majd a keverékkel kenjünk ki egy tűzálló tálat. A halakat tegyük a tálba. Süssük 20-30 percig, végül szórjuk meg borssal és csepegtessünk rá citromlevet. A mártáshoz a visszamaradt zsiradékban meglegítsük fel a tejfölt, adjuk hozzá a szárított kaprot és zúzott fokhagymát, valamint egy kevés citromlevet és sót. Túl sűrű lenne, hígítsuk egy kevés tejjel. Tetszés szerint körettel: zöldsalátával, gombás rízzsel, vagy kemencés burgonyával tálalhatjuk. Borajánló: A Borpalota Sauvignon Blanc borát ajánlom hozzá a 2007-es évből. A kettő együtt verhetetlen páros.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 33181 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2009. január 20. ) |
< Előző | Következő > |
---|