• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Káposztás rétes
Káposztás rétes PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2008. december 22.
  •  1 kg fejes káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek libazsír
  • 2 ek cukor
  • 1 cs réteslap
  • só, bors
A megtisztított káposztát kettévágjuk, kivágjuk a torzsáját, és a vöröshagymával együtt nagyon finomra gyaluljuk. A cukrot a libazsíron megkaramelizáljuk, majd beleteszzük a hagymás káposztát, sózzuk és az egészet összepároljuk. Ha a káposzta színe aranybarna, akkor a megfelelő.
A kész réteslapokat benedvesített konyharuhára fektetjük kettesével, és kevés libazsírral megkenjük. A pirított  káposzta felét az így előkészített réteslapok egyik szélén elterítjük, majd a konyharuha segítségével jószorosan felcsavarjuk. Az így elkészített két rétesrúd tetejét megkenjük libazsírral, és sütőlemezre helyezve aranybarnára sütjük. Tálalás előtt felszeleteljük, és még melegen kínáljuk. 
 
Borajánló:
 
Nem túl bonyolult, könnyű fehérekhez ajánlom. Most például a Borpalota Borászat Őzike sorozatából a Mátrai Fehérhez.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. december 22. )
 
< Előző   Következő >