• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Pácolt szarvasbélszín mandulás bundában
Pácolt szarvasbélszín mandulás bundában PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2008. december 13.
  •  80 dkg szarvasbélszín, vagy hátszín
  • 1 ek vadpác
  • 1 dl olaj
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 1 ek barnacukor
  • 2-3 ek szeletelt mandula
  • 3 db tojás
  • 15 dkg liszt
A szépen lehártyázott bélszínt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, enyhén besózzuk és a szárazon megtört, olajjal elkevert vadpácba helyezzük. Az egy éjszakán át tartó pihentetést követően az olajos pácot kézzel lehúzzuk a hússzeletekről és egy szedőkanál hátával finoman megütögetjük őket, hogy a rostok mégjobban meglazuljanak, de mégse szakadjanak meg.
Az így előkészített húst a hagyományos módon kipanírozzuk, azzal a különbséggel, hogy a zsemlemorzsába belekeverjük a szeletelt mandulát és a barnacukrot is. Végül forró olajban aranysárgára sütjük, ügyelve rá, hogy a mandula meg ne égjen. Köretként zöldsalátát, vagy burgonyapürét adhatunk  mellé köretnek, de az áfonya-, vagy kökénylekvár is jól illik hozzá.
 
Borajánló:
 
Egy 2006-os Mátrai Pinot Noir-t ajánlok mellé a Borpalota válogatásából.  E bor selymes fűszerességével hozzájárul majd a  mandulás szarvasbélszín sokrétű ízvilágához. 
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. december 14. )
 
< Előző   Következő >