• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Főételek arrow Vaddisznókaraj erdei gombamártással
Vaddisznókaraj erdei gombamártással PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2008. november 25.
  • Vaddisznő szűz erdei gombamártással80 dkg csontozott vaddisznókaraj
  • 50 dkg vegyes erdei gomba
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl száraz furmint
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 cs snidling vagy zöldhagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk szurokfű
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 ek keményítő
  • 1 ek vadpác
  • 1 dl olaj
  • só, fehérbors
A lehártyázott és csontjáról lefejtett vaddisznókarajt a vadpác-keveréből készített olajos pácba helyezzük 1-2 napra, majd felhevített tapadásmentes serpenyőben hírtelen körbesütjük minden oldalát. Ezt követően sózzuk, borsozzuk és  a felaprított vöröshagymával, illetve fokhagymával tűzálló tálba helyezzük. A tetejét meglocsoljuk a pác olajával, alá pedig 2-3 dl vízet öntünk. 160-180 fokon kb. 1 órán keresztül sütjük lefedve, majd rászórjuk a szárított zöldfűszereket és a felaprított  gombát, amivel további 20 percig pároljuk.
Ezután vegyük ki a húst a szaftból, amihez adjuk hozzá a tejszínt, a bort, valamint a kb. 0,5 dl vízben elkevert burgonyakeményítőt. Miközben a mártást 8-10 perc alatt beforraljuk, szórjuk bele a felaprított metélőhagymát és ízesítsuk után sóval, illetve fehérborssal. A szeletekre vágott, és gombamártással bőven meglocsolt vaddisznóhoz számos féle sós gombócot, krokettet, burgonyát, vagy rizst adhatunk köretként. 
 
Borajánló:
 
Egy kellemes savgerinccel rendelkező 2006-os száraz furmintot ajánlok hozzá a hercegkúti Götz Pincészettől.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. november 25. )
 
< Előző   Következő >