There are no translations available "A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élÅ‘lény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelÅ‘ irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Zempléni burgonyaleves cipóban |
![]() |
![]() |
![]() |
Written by Kende | |
péntek, 21 november 2008 | |
There are no translations available
A felhevített olajon fedÅ‘ alatt félpuhára pároljuk vékony szeletekre vágott hagymát, fehérrépát és sárgarépát, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az ugyancsak felkarikázott kolbászt és burgonyát. Az egészet felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi, majd addig fÅ‘zzük, amíg a burgonya és a zöldségek teljesen meg nem puhulnak.
Ekkor a tejfölbÅ‘l és lisztbÅ‘l készült habarással - hÅ‘kiegyenlítés mellett - besűrítjük a levest, végül hozzáadunk a bort és az aprított petrezselyem-, vagy tárkonylevelet. Tetszés szerinti fajtájú cipó belsejében tálaljuk, amit miután kivájtunk, tálalás elÅ‘tt kissé szikkasztanunk kell. Borajánló: Mivel zempléni specialitásról van szó, egy régebbi évjáratú hárslevelűt, vagy egy 2006-os furmintot ajánlok hozzá, a Götz PincészettÅ‘l. Ez utóbbi tétel harmonikus sav-extrakt tartalmával bizonyosan jól kiegészíti majd levesünket.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 29771 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Last Updated ( péntek, 21 november 2008 ) |
< Prev | Next > |
---|