Bor És Vad - Petrezselymes szalvétagombóc

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Petrezselymes szalvétagombóc
Petrezselymes szalvétagombóc PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2008. november 17.
  • Petrezselyem6 db zsemle
  • 2 cs petrezselyem
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 2 dkg vaj
  • 1 kis fej hagyma
  • só, feketebors
A zsemléket kockára vágjuk, a petrezselymet finomra aprítjuk, a hagymát lereszeljük. Egy keverőtálban összevegyítjük az egészet a felmelegített tejjel és az elhabart tojásokkal, majd ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük (bőven) és kis ideig állni hagyjuk. Ezután egy tiszta vászonszalvétát megkenünk vajjal, a henger alakúra formázott tésztát elhelyezzük rajta hosszában, és jó szorosan felcsavarjuk, amitől szép egyenletes formája lesz.
 Becsomagolt "gombócunkat" ekkor vékony zsineggel hurkolva végigkötjük, akár a göngyölthúst, majd lobogó sós vízben 30 perc alatt készre főzzük. Tálalás előtt kibontjuk a szalvétából, és ujjnyi karikákat vágunk belőle. A zsemlegombóchoz hasonlóan mártásos húsok mellé kínáljuk köretnek. Én általában vadasnyúlhoz készítem, ha nincs kedvem a hagyományos gombóccal pepecselni. 
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. november 19. )
 
Következő >