• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home arrow Recepies arrow Sütőtökkrémleves szarvassonkával
Sütőtökkrémleves szarvassonkával PDF Print E-mail
Written by Kende   
hétfő, 10 november 2008
There are no translations available

  • Sütőtökkrémleves szarvassonkával80 dkg sütőtök
  • 2 db paradicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl erőleves
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg szarvassonka, vagy serrano
  • késhegynyi szerecsendió
  • 1 kis csokor petrezselyem a díszítéshez
  • só, bors 
A megtisztított és kockára vágott sütőtököt a vajon megfuttatott hagymakarikákra szórjuk, hozzáadjuk a negyedbe vágott paradicsomokat és annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük az egészet. Ezután leturmixoljuk az egészet, majd felöntjük az erőlevessel és visszaforraljuk. Ízlés szerint adunk hozzá reszelt szerecsendiót, frissen tört feketeborsot és sót, majd a reszelt füstöltsajttal és a tejszínnel gazdagítjuk.
Végül a fehérbor hozzáadásával forralunk rajta még egyet, és forrón, aprított petrezselyemmel, valamint vékonyra vágott sonkacsíkokkal megszórva tálaljuk. Pirított rozskenyeret adunk mellé, hogy aki szeretne, kedvére mártogathasson vele. Téli vadászatok után ideális lélekmelengető eledel.
 
Borajánló:
 
Levesünk édeskés-fűszeres karakteréhez jól fog illeni a Götz Pincészet kiváló Muscat Lunel bora a tavaji évből. Kedves illata és vulkanikus talajú termőhelyének köszönhető kerek savai üdévé, mégis melengetően hízelgővé teszik ezt a tételt, melynek maradékcukor tartalma kevésbé édes desszertekhez is jól illeszkedik. 
 
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Last Updated ( hétfő, 10 november 2008 )
 
< Prev   Next >