• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Villányi gombaleves
Villányi gombaleves PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2008. október 21.
  • Villányi gombaleves20 dkg szegfűgomba
  • 10 dkg vargánya
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 cs leveszöldség
  • 1 marék zöldborsó
  • 1/2 db zellergumó
  • 5 db dió
  • 2 db tojás
  • 2 ek búzadara
  • 2 ek liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk majoránna
  • 1 kk bazsalikom
  • 1 ek olaj
  • 1 ek gombapor
  • 1 db szerecsendióvirág
  • 1 ek petrezselyemzöld
  • 1 cs kakukkfű
  • 2 szál zöldhagyma
  • só, bors
A felforrósított vajon megpároljuk a karikára vágott leveszöldséget és a felkockázott zellergumót, közben sózzuk, borsozzuk, valamint hozzáadjuk a csokor kakukkfüvet. Ezután rászórjuk a zöldborsót és a szegfűgombát, valamint a szeletekbe vágott vargányát és felöntjük annyi vízzel, ami jól ellepi és mérsékelt lángon tovább főzzük. Amíg az összetevők megpuhulnak, elkészítjük a gombás-diós grízgaluskát az alábbi módon:
A megpucolt dióbeleket száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, majd késsel jól összeaprítjuk. A tojásokat az olajjal, sóval, borssal, zúzott fokhagymával és petrezselyemmel jól felverjük, majd sorrendben a lisztet, grízt, gombaport és aprított dióbelet hozzákeverjük. Ha a zöldségek megpuhultak, vizezett kanállal szaggassuk levesünkbe a galuskát, majd he ezek feljöttek, szórjuk meg az egészet aprított zöldhagymával.
 
Borajánló:
 
Ehhez az autentikus villányi gombaleveshez, egy jóféle helyi olaszrizlinget ajánlok, mint amilyen például az Agancsos Pincészeté.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. október 22. )
 
< Előző   Következő >