"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Franciás nyúlragu |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kende | |
2008. szeptember 18. | |
A megtisztított nyulat felaprítjuk nagyobb darabokra, máját kettévágjuk, veséit bevágjuk, majd az egészet kissé besózzuk. A felhevített olajban a csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a húsdarabokat, tűzálló cserépedénybe szedjük őket, megszórjuk a liszttel, az aprított vöröshagymával és fokhagymával, majd felöntjük a húslevessel.
Előmelegített sütőben, lefedve pároljuk a húst mintegy 30-40 percen keresztül, majd hozzáadjukaz egész gombafejeket, gyöngyhagymát, nagyobb darabokra vágott sárgarépát és a zöldfűszerből készített csomókat. Sózzuk, borsozzuk az egészet, majd jól összeforgatjuk, rámorzsoljuk a vajat és felöntjük a borral. Ismét lefedve további 25-30 perc alatt készre pároljuk. ![]() Franciás nyúlragunkhoz egy tüzesen fűszeres, francia eredetű bort ajánlok az Egri Borvidékről, amely nem más, mint az Orsolya Pince Pinot Noir-ja 2006-ból. Finom savaihoz visszafogott alkohol és páratlanul összetéveszthetetlen extraktok társulnak.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 28002 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2008. szeptember 28. ) |
< Előző | Következő > |
---|