Bor És Vad - Franciás nyúlragu

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Franciás nyúlragu
Franciás nyúlragu PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kende   
2008. szeptember 18.
  • Franciás nyúlragu1 db vadnyúl
  • 1 dl olaj
  • 25 dkg húsos szalonna
  • 8 dkg vaj
  • 25 db gyöngyhagyma
  • 25 db apró csiperke
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 5 dl húsleves
  • 3 dl vörösbor
  • 1 cs petrezselyem zöld
  • 1 cs kakukkfű
  • 2 szál rozmaring
  • só, bors, liszt
A megtisztított nyulat felaprítjuk nagyobb darabokra, máját kettévágjuk, veséit bevágjuk, majd az egészet kissé besózzuk. A felhevített olajban a csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a húsdarabokat, tűzálló cserépedénybe szedjük őket, megszórjuk a liszttel, az aprított vöröshagymával és fokhagymával, majd felöntjük a húslevessel.  
Előmelegített sütőben, lefedve pároljuk a húst mintegy 30-40 percen keresztül, majd hozzáadjukaz egész gombafejeket, gyöngyhagymát, nagyobb darabokra vágott sárgarépát és a zöldfűszerből készített csomókat. Sózzuk, borsozzuk az egészet, majd jól összeforgatjuk, rámorzsoljuk a vajat és felöntjük a borral. Ismét lefedve további 25-30 perc alatt készre pároljuk.
 
Orsolya Pinot Noir 2006Borajánló:
 
Franciás nyúlragunkhoz egy tüzesen fűszeres, francia eredetű bort ajánlok az Egri Borvidékről, amely nem más, mint az Orsolya Pince Pinot Noir-ja 2006-ból. Finom savaihoz visszafogott alkohol és páratlanul összetéveszthetetlen extraktok társulnak.  
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. szeptember 28. )
 
< Előző   Következő >