• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Szabadidő arrow Bükki Vadas-Boros napok a Diósgyőri Várban
Bükki Vadas-Boros napok a Diósgyőri Várban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Koren István   
2008. szeptember 15.

Szeptember 12-én és 13-án ismételten megrendezésre kerültek a Bükki Vadas-Boros napok!  A színvonalas rendezvénysorozat alkalmával a Bor és Vad lelkes csapata - az előző évhez hasonlóan - ismét benevezett  a vadfőző versenyre. Korhű, középkori receptek alapján  készült menüsorunkat a Benke László séf és Galabos Lajos zenészből álló zsűri ezúttal az előkelő harmadik hellyel jutalmazta.

 

A harmadik helyezett Bor és Vad csapat
 
A receptek a bővebben után olvashatóak!

Nagy Lajos Király lakomája

Korhely leves Szent Hubertus módra: Jó kanálnyi disznózsíron piríts meg két nagyobbacska hagymát és egy jó fej fokhagymát. Ha ezzel megvagy, tégy rá két összemarék jóféle savanyakáposztát, s azzal pirítsd tovább. Keverj még hozzá egy font aprózott szarvas sonkát, majd forrald az egészet egyannyi vízzel fertály órán át. Szórj belé eztán egy mérő tiszta árpát és egy-egy csokor majoránnát, rozmaringot, csombort, zsályát. Ha az árpa megfőtt, adj még belé másfél font erdei gombát és fél marék tárkonyürmöt, majd forrald ki jó tejfölös habarással. Rozscipóba merd, s úgy tálald.

Vaddisznó medvehagymás hajdinakásával: Olvassz ki félfontnyi füstölt szalonnát, s pirítsd meg rajt az jó vaddisznó apróra vágott húsát. Sózd meg, tégy reá bőven hajdinát és sárgarépát, fűszerszámnak pedig csombort, kakukkfüvet, bimbósmajoránnát. Sáfrányos húslével párold az egészet puhára, s végül legyen eszed az aprított medvehagymára.  

Udvarhölgyek kedvence: Harmadfél font hevített vajra szórj reá darát egy jó marékkal. Pirítsd addig, míg aranyszín lesz, s önts fel egy icce mézédes borral. Mazsolát és aszatszilvát is tégy belé, majd ha már megfőtt, barackízzel kend meg az tetejét.

Unable to read/write the source directory (/mnt/data/www/kapallo/boresvad.hu/www.boresvad.hu/images/stories/2008/09/borosvadas/), please check if your source directory exists
 

Trackback(0)
Hozzászólások (6)add
79
...
Írta: Nagy Sándor , 2008., szeptember 16
Gratula srácok! smilies/smiley.gif smilies/cool.gif
report abuse
vote down
vote up
Votes: +1
62
...
Írta: Koren István , 2008., szeptember 16
Köszönet! smilies/cheesy.gif
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
100
...
Írta: zabreczky zoltán , 2008., szeptember 17
Gratulálok én is a harmadik helyezéshez, sajnálom hogy nem lett módom megkostólni
a korhelylevest! smilies/wink.gif
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
62
...
Írta: Koren István , 2008., szeptember 17
Pedig remek volt a leves, érdemes otthon megpróbálni megfőzni! smilies/smiley.gif
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
0
...
Írta: Kölök , 2008., szeptember 23
Gratula a helyezéshez, nyálcsorgatóan jól nézett ki az asztalotok!! smilies/smiley.gif

Felicitation!
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
0
...
Írta: Lujza , 2009., június 17
Én kóstoltam és finom volt!

report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. szeptember 17. )
 
Következő >