"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Birsalmával töltött vadkacsa |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2008. szeptember 11. | |
A megkopasztott vadkacsákat kívül-belül besózzuk, meghintjük fehérborssal és megtöltjük őket 1-1 megpucolt, felkockázott birsalmával. Ezután cseréptálba helyezzük a szárnyasokat, köréjük szórjuk a kimagvalt és héjastól felszeletelt másik három birsalmát, majd az egészet leöntjük az olvasztott vajjal és előmelegített sütőben előbb lefedve megpároljuk, majd fedő nélkül pirosra sütjük. ![]() Borajánló: Az Orsolya Pince kitűnő viognier borát ajánlom hozzá a 2007-es évjáratból, mely a Görbesoros dűlőben termett és hatalmas, 15%-os alkoholtartalma ellenére jól itatja magát. Elbűvölő savai kifinomult gyümölcsösségben nyilvánulnak meg, főként körte, és birs vetekszik benne az érett citrusfélékkel.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 32093 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2008. szeptember 12. ) |
< Előző | Következő > |
---|