• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Desszertek arrow Bundás szilva aszúborban
Bundás szilva aszúborban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2007. augusztus 09.

20 szem magozott aszaltszilva
20 szem hántolt mandula
2 dl 3 puttonyos aszú
sûrû palacsintatészta
fogvájó
olaj
a sütéshez
1 dl tejszín
1 ek gesztenye, vagy akácméz

 A szilvaszemeket megtöltjük a mandulával és beáztatjuk az aszúborba, egy teljes éjszakára. Másnap a szokásos módon, 1 tojásból sûrû palacsintatésztát készítünk, és a fogvájóval összetûzött szilvákat belemártjuk abba, majd forró olajban hirtelen aranybarnára sütjük. Papírszalvétán leitatjuk a felesleges olajat, és tányérra szedve, a pácként használt aszúból, tejszínbõl és mézbõl készített öntettel szervírozzuk. (A fogvájókat tálalás elõtt eltávolíthatjuk, de ha mégsem, az összképen az sem ront, sõt megkönnyíti és egyedi stílusúvá teszi a desszert elfogyasztását.)

 

Általános borajánlat:

Mindenképpen egy nagybetûs Tokaji Aszú illik ehhez a desszerthez, de próbálkozhatunk késõi szüretbõl származó cuveékkel is.  

 

 

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2007. augusztus 29. )
 
< Előző