• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Bundás szilva aszúborban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2007. augusztus 09.

20 szem magozott aszaltszilva
20 szem hántolt mandula
2 dl 3 puttonyos aszú
sûrû palacsintatészta
fogvájó
olaj
a sütéshez
1 dl tejszín
1 ek gesztenye, vagy akácméz

 A szilvaszemeket megtöltjük a mandulával és beáztatjuk az aszúborba, egy teljes éjszakára. Másnap a szokásos módon, 1 tojásból sûrû palacsintatésztát készítünk, és a fogvájóval összetûzött szilvákat belemártjuk abba, majd forró olajban hirtelen aranybarnára sütjük. Papírszalvétán leitatjuk a felesleges olajat, és tányérra szedve, a pácként használt aszúból, tejszínbõl és mézbõl készített öntettel szervírozzuk. (A fogvájókat tálalás elõtt eltávolíthatjuk, de ha mégsem, az összképen az sem ront, sõt megkönnyíti és egyedi stílusúvá teszi a desszert elfogyasztását.)

 

Általános borajánlat:

Mindenképpen egy nagybetûs Tokaji Aszú illik ehhez a desszerthez, de próbálkozhatunk késõi szüretbõl származó cuveékkel is.  

 

 

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2007. augusztus 29. )
 
< Előző

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék