• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Őszibarackos csirkesaláta
Őszibarackos csirkesaláta PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Msr. Chien   
2008. augusztus 05.
  • Őszibarackos csirkesaláta1 db csirkemell filézve
  • 2-3 db őszibarack
  • 2 ek méz
  • 2 ek sötét szójaszósz
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 1 kk őrölt fehérbors
  • 1 dl fehérbor
  • 0,5 dl olíva olaj
  • 1 cs ruccola
  • 1 cs bazsalikom
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 db pritamin paprika
  • 1 csipet só
A csirkemell filékről lehúzzuk a bőrt, és szójaszószból, fehérborsból, gyömbérből, valamint mézből készült pácban hideg helyen pihenni hagyjuk őket legalább 2-3 órán keresztül. Ezután egy serpenyőben hevítsük fel az olívát, majd süssük meg benne egyenletesen pirosra a két hússzeletet. Ha ezzel megvagyunk, a húsokat egy külön tányéron tegyük félre és hagyjuk kihűlni, míg a visszamaradt pácot a pecsenyeléhez öntve rövid időn keresztül forraljuk ki a fehérborral.
Sigillum LolienseA bazsalikom és ruccola jól megmosott és leszárított leveleiből kis fészkeket készítünk a tányérokon, és nagyobb gerezdekre vágott, hámozott őszibarackot, valamint vékonyra szelt lilahagymát és pritamin paprikát szórunk ezekre. A salátahalmokat meglocsoljuk a kihűtött dresszinggel, majd az egészet a csirkemellből vágott szeletekkel koronázzuk meg.
 
Borajánló: 
 
Ezt az összetett ízvilágú, mégis nyáriasan üde salátát az augusztusi gyümölcsérlelő hőség, a balatoni nap és Lelle ragyogása ihlette. Igyunk hát hozzá egy fényűzően rafinált, mégis kifinomultan komplex, gyümölcsös fehéret, melynek neve: Sigillum Loliliense.    
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. november 29. )
 
< Előző   Következő >