• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Egytál ételek arrow Nyári töltöttkáposzta vadászné módra
Nyári töltöttkáposzta vadászné módra PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kapeer   
2008. július 31.
  • Nyári töltöttkáposzta vadászné módra70 dkg darált lapocka, vagy comb
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 30 dkg rizs vagy köles
  • 2 nagy fej kelkáposzta
  • 1 dl olaj, vagy libazsír
  • 0,5 liter paradicsomlé
  • 1 csokor újhagyma
  • 3 db paradicsom
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 kis csokor zeller
  • 2 tk őrölt rozmaring
  • 2 tk őrölt bors
  • 1 ek zúzott fokhagyma
  • 2 tojás
A kelkáposzta külső nagy leveleit lefejtjük és a középső vastag eret eltávolítva két részre szedjük azokat. Ezután 5-6 darabonként lobogó sós vízbe merítjük őket 1-2 percre, hogy  ne legyenek a töltésnél túl ropogósak.  Eközben ledaráljuk a húst és a szalonnát, összekeverjük a rizzsel vagy kölessel, hozzáadjuk a tojásokat, valamint az őrölt borsot, rozmaringot és zúzott fokhagymát. A masszát ízlés szerint sózzuk, valamint tehetünk hozzá egy fej reszelt vöröshagymát is. A leforrázott káposztalevelekbe púpozott evőkanálnyi tölteléket göngyölünk, és a két végén a levelet visszanyomkodjuk a töltelékbe.  
Ha az összes masszát betöltöttük, a maradék kelkáposztát vágjuk vastagabb csíkokra és tegyük félre.  Ezután vegyünk egy méretesebb fazekat, és a zsiradékon készítsük el a nyárias, lecsós alapot az újhagymából, paprikából és paradicsomból, amit végül nagyobb darabokra aprított zellerlevéllel fűszerezzünk. Erre az alapra helyezzük el csigavonalban a töltelékeket, majd soronként megsózzuk, illetve befedjük az aprított kelkáposztával. Végül ráöntjük a paradicsomlevet és annyi vizet, amennyi éppen jól ellepi. Az egész tetejét súlyozzuk le egy lapostányérral, majd fedjük le és lassú tüzön főzzük mintegy 50-60 percen keresztül. Idő közben néha rázogassuk meg, hogy az alja oda ne kapódjon. Ha elkészült, adjunk hozzá kefírrel, vagy joghurttal kikevert tejfölt és frissen sült házikenyeret.
 
Borajánló:
 
Egy élénkpiros, erőteljes rosét ajánlok hozzá, melynek savai nem túl hangsúlyosak, ugyanakkor gazdag extraktjai teltté teszik nyárestéket idéző gyümölcsös ízét.  Ilyen például a Korona Borház Kékfrankosból készült 2007-es opusza is.

Unable to read/write the source directory (/mnt/data/www/kapallo/boresvad.hu/www.boresvad.hu/images/stories/2008/08/kaposzta/), please check if your source directory exists
 
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. november 04. )
 
< Előző   Következő >