• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Egytál ételek arrow Serpenyõs burgonya erdészné módjára
Serpenyõs burgonya erdészné módjára PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2007. augusztus 08.

1.5 kg újburgonya
3-4 fej vöröshagyma
2-3 érett paradicsom

30 dkg füstölt szarvaskolbász
5 dkg szárított vargánya
0,5 dl olaj
1 ek õrölt pirospaprika
1 szál rozmaring
só, bors, majoránna

Egy magas falú serpenyõben felhevítjük az olajat, beledobjuk a rozmaring ágat, majd rögtön ezt követõen hozzáadjuk a felszeletelt hagymát is. Miután közepes lángon üvegesre pároltuk a hagymát, a lábast levesszük a tûzrõl és elkeverjük benne a pirospaprikát, hozzáadjuk a vékony karikára vágott burgonyát, a negyedelt paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen hogy ellepi. Ezt követõen teljes lángon felforraljuk, és  hozzáadjuk a szintén karikára vágott szarvaskolbászt, amivel kb.  10-15 percig  gyakori rázogatás mellett, mérsékelt lángon fõzzük tovább. Mikor a burgonya már csaknem megpuhult, beletesszük a szárított vargányát, megszórjuk 1-2 kávéskanál majorannával, majd fedõ alatt, takaréklángon, idõnként óvatosan megkeverve készre pároljuk az egészet. Tálalás elõtt ellenõrizzük, hogy a gomba teljesen megpuhult-e, s amennyiben nem, úgy az ételt a tûzrõl levéve, fedõ alatt hagyjuk  néhány percig pihenni. Friss házikenyérrel és kovászos uborkával adjuk az asztalra.

Általános borajánló:

Szekszárdi Kadarka 2005-ös, illetve  Balatonfelvidéki, vagy Soproni Rosé Cuveé-k 2006 -ból

 

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2007. augusztus 29. )
 
< Előző   Következő >