Bor És Vad - Ördöngös nyúl

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Ördöngös nyúl
Ördöngös nyúl PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2008. július 22.
  • Bolyki Ördöngős1 db nyúl, meg a mája
  • 30 dkg lencse
  • 0,5 dl olaj
  • 1 ü pesto rosso
  • 20 dkg ecetes gyöngyhagyma
  • 3 dl vörösbor
  • 2 ek vegyes virágméz
  • 1 tk morzsolt bazsalikom
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 késhegynyi cayenne bors
  • só, színesbors
A nyulat kifilézzük és a húsát nagyobb kockákra vágjuk. Csontját  lefagyasztjuk, vagy csontlevet főzönk belőle, mely különböző mártásokhoz lesz majd felhasználható. A húsdarabokat körbepirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a darabokra vágott májat is, amit szintén megpirítunk. Ekkor sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, mézet csorgatunk rá, rádobjuk a babérleveleket, majd felöntjük az egyenlő mennyiségű vízzel hígított vörösborral, és  fedő alatt lassú tüzön puhára pároljuk a húst.
Ördöngős nyúlEzalatt a lencsét rövid, sós lében félig megfőzzük, és ha már majdnem kész a hús, rögtön a gyöngyhagymát követően  hozzáadjuk a raguhoz. Továbbra is fedő alatt rotyogtatva néhány perc alatt készre pároljuk az egészet, majd végül megszórjuk a bazsalikommal és besűritjük a vörös pesto-val. Parázs felett pirított kenyérszeletekkel adjuk asztalra.
 
Borajánló: 
 
A Bolyki Pincészet 2005-ben termett Cabernet Franc, Merlot és Kékfrankos boraiból házasított Ördöngös Cuvée-je egyszerre fűszeres és krémes, extrakt édessége pedig jól mutat finom savaival. És pont olyan ördöngös dolog egy üveggel belőle elfogyasztani, mint ezt a nyúlragut hozzá elkészíteni. Bátran nyissuk fel amikor elkezdünk főzni és tálalásig hagyjuk dekantálódni.

 
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. augusztus 04. )
 
< Előző   Következő >