• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Sajtmártás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Vivien   
2008. július 04.
  • 7 dkg vaj
  • 7 dkg reszelt gouda sajt
  • 5dkg finom liszt
  • 1 dl tejszín
  • 2db tojás sárgája
  • 3 dl tej
  • 1/2 szercsendió
  • 1 tk só
4 dkg vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Tejjel felengedjük, simára keverjük, sóval és reszelt szerecsendióval ízesítjük, majd felrottyantjuk. Ekkor adjuk hozzá a reszelt sajtot és mérsékelt lángon addig melegítjük tovább, míg  az egészen fel nem olvad benne. Ezután a tűzről levéve  hagyjuk kissé kihűlni, majd belekeverjük az előzőleg tejszínnel elhabart tojássárgákat. Végül finom szűrőn az egészet átengedjük, hozzámorzsoljuk a maradék vajat  (montírozás) és habverővel simára keverjük. A végső fázist szűrő nélkül, botmixer segítségével is végezhetjük. (1-2 ek somlói és egy csípet fehérbors hozzáadásával további különleges ízhatást érhetünk el.)
A sajtmártást leginkább meleg előételekhez adjuk, mint például a húsos palacsinta, vagy a sajtos fánk, de ízletes kiegészítője lehet például sült szárnyasoknak, szarvasborjú flekkennek, vagy grillezett zöldségféléknek is.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. október 11. )
 
< Előző   Következő >