• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Főételek arrow Borban pácolt libamell mazsolás rizzsel
Borban pácolt libamell mazsolás rizzsel PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kende   
2008. június 11.
  • Hudácskó Sárgamuskotály 1 db liba-, vagy 2 db kacsamell
  • 2 dl édes muskotályos bor
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg póréhagyma
  • 2 ek olivaolaj
  • só, fehérbors
  • 1 késhegynyi sáfrány vagy kurkuma
  • 30 dkg Basmati, vagy opál rizs
A mellhúst lefejtjük a csontról egy éles késsel és 6 db, közel egyenlő szeletet vágunk belőle. A szeleteket enyhén besózzuk, borsozzuk, majd összedolgozzuk 1 evőkanál olajjal és az édes borral. Ha mindezzel megvagyunk, lefedve pihentetjük néhány órán keresztül a hűtőszekrényben. Ezalatt beáztatjuk hidegvízbe a mazsolát, illetve pergős pároltrizst készítünk sáfránnyal, vagy kurkumával a szokott módon. 
Egy kőedényt, vagy lefedhető sütőtepsit a maradék olajjal kikenjük, az aljára szórjuk a karikára vágott póréhagymát, majd erre az ágyra helyezzük a filéket a viszzamardt páclével együtt. Előmelegített sütőben, takarék fokozaton, lefedve pároljuk kb. 1 órán keresztül, majd megforgatjuk a szeleteket. Ekkor egy kevés vizet öntünk alá és megszórjuk a beáztatott mazsolával, amivel készre pároljuk a húst. Végül előmelegített tányérokra szedjük, és a párolt rizst összekeverve a mazsolás szafttal, köretként tálaljuk hozzá. Mazsola helyett kipróbálhatjuk aszalt sárgabarackkal, vagy felezett öszibarackbefőttel is.
 
Borajánló: 
 
A ház sprecialitásaként felszolgált ételhez Hudácskóék tavasszal és nyáron késői szüretelésű sárgamuskotályt, míg hidegebb időkben 6 puttonyos Sárgamuskotály Aszút kínálnak. Sólyom László köztársasági elnők legutóbbi Hegyalján tett látogatása során ezen párosítás koronázta meg a számára adott fogadás menüsorát is. 
 
Borban pácolt libamell mazsolás rizzsel

 
 
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. augusztus 04. )
 
< Előző   Következő >