There are no translations available "A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Illatos zöldségestészta |
![]() |
![]() |
![]() |
Written by Esther | |
péntek, 06 június 2008 | |
There are no translations available
A zöldségeket megtisztítjuk és julienne-re vágjuk a szokott módon. Wokban felhevítjük az olajat és külön-külön megpirítjuk benne az zöldségeket, a végére hagyva a káposztát, mivel az a leglédúsabb. Közben vizet forralunk a tészta kifőzéséhez, és akár a petrezselymet szoktuk, felaprítjuk a citromfüvet. Amikor a káposzta is megpirult már, hozzáadjuk a szójaszószt, és a fűszereket , valamint a már megpirult répát és a gombát is.
Végül a fehérbort körbeöntjük a wokon, amivel a keletkezett ízletes pörzsanyagokat leoldjuk, majd az egészet elegyítjük a kifőtt tésztával. Ha ezzel megvagyunk, megszórjuk a citromfűvel és forrón asztalra adjuk. Borajánló: A Hudácskó Pince egyetlen reduktív erjesztésű borát, a 2007-es félszáraz sárgamuskotályt ajánlom hozzá, melynek kellemesen intenzív illatát leginkább egy vadvirágos mezőéhez lehetne hasonlítani. Karakterében igen jól fog harmonizálni a gyömbér, a bazsalikom és a citromfű triászával.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 31051 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Last Updated ( hétfő, 04 augusztus 2008 ) |
< Prev | Next > |
---|