Bor És Vad - Illatos zöldségestészta

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Illatos zöldségestészta
Illatos zöldségestészta PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Esther   
2008. június 06.
  • Hudácskó Sárgamuskotály4 db sárgarépa
  • 1 kis fej újkáposzta
  • 0,5 kg csiperkegomba
  • 3 fej hagyma
  • 1 csomag spagetti
  • 3 ek sötét szójaszósz
  • 1 tk örölt gyömbér
  • 1 tk őrölt fehérbors
  • 1 tk morzsolt bazsalikom
  • 1 csokor citromfű
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl olaj
A zöldségeket megtisztítjuk és julienne-re vágjuk a szokott módon. Wokban felhevítjük az olajat és külön-külön megpirítjuk benne az zöldségeket, a végére hagyva a káposztát, mivel az a leglédúsabb. Közben vizet forralunk a tészta kifőzéséhez, és akár a petrezselymet szoktuk, felaprítjuk a citromfüvet. Amikor a káposzta is megpirult már, hozzáadjuk a szójaszószt, és a fűszereket , valamint  a már megpirult répát és a gombát is. 
Végül a fehérbort körbeöntjük a wokon, amivel a keletkezett ízletes pörzsanyagokat leoldjuk, majd az egészet elegyítjük a kifőtt tésztával. Ha ezzel megvagyunk, megszórjuk a citromfűvel és forrón asztalra adjuk.
 
Borajánló: 
 
A Hudácskó Pince egyetlen reduktív erjesztésű borát, a 2007-es félszáraz sárgamuskotályt ajánlom hozzá, melynek kellemesen intenzív illatát leginkább egy vadvirágos mezőéhez lehetne hasonlítani. Karakterében igen jól fog harmonizálni a gyömbér, a bazsalikom és a citromfű triászával.   
Illatos zöldségestészta

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. augusztus 04. )
 
< Előző   Következő >