• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Levesek arrow Hargitai szarvasgulyás
Hargitai szarvasgulyás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2008. június 03.
  •  0,5 kg szarvas comb, vagy lapocka
  • 1 dl libazsír, vagy olaj
  • 2 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 db burgonya
  • 4 db sárgarépa
  • 30 dkg ceruzabab, vagy zöldbab
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek tárkonyecet
  • 2 tk csombor
  • 2 tk csemegepaprika
  • kis darab sonka, vagy szalonnabőr
A kisebb kockákra vágott húst lepirítjuk a zsiradékon, majd hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, és összepároljuk a két alapanyagot. Ha ezzel magvagyunk, megszórjuk a paprikával, és felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Mikor a hús már csaknem megpuhult,  beletesszük a  kockáravágott burgonyát, a  felkarikázott sárgarépát, a felébe-, harmadábavágott zöldbabot és a zúzott fokhagyma nagyibbik felét, sózzuk, majd felöntjük bőven vízzel.  
Ízlés szerint szalonnabőrt, vagy egy kis darab sonkát is főzhetünk bele, mint a csorbalevesbe szokás. Amikor a zöldségek is megpuhultak, a maradék lisztből és fokhagymából készült rántással besűrítjük a levest, majd hozzáadjuk a csombort és a tárkonyecetet is. Ezt követően ha szükséges utánízesítjük még sóval, majd jól kikevert tejföllel és omlós kenyérrel tálaljuk.
 
Borajánló: 
 
Stílszerűen egy jó erdélyi kadarkát tudok elképzelni hozzá, mondjuk a Balla Pincészetből, de kékfrankos, zweigelt és oportó is szóba jöhet.  
 
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. augusztus 04. )
 
< Előző   Következő >