Bor És Vad - Hideg uborkaleves szarvassonkával

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Hideg uborkaleves szarvassonkával
Hideg uborkaleves szarvassonkával PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Vivien   
2008. május 16.
  • Hideg uborkaleves szarvassonkával 2 db kígyóuborka
  • 8 dl kefir
  • 4 szelet szarvas sonka vagy pancetta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek méz
  • 1 kis csokor kapor
  • 1 csipet só

Az uborkákat megpucoljuk, hosszában négyfelé vágjuk és a belső, éretlen magházat kivágjuk. Az uborka húsát ezután kockacukor nagyságú darabokra aprítjuk, és 4 leveses csészébe porciózzuk. Ezután az uborkák kivágott magházát, a késlappal megtört fokhagymát, a mézet és a hideg kefirt alaposan összeturmixoljuk egy késhegynyi sóval, majd a végén hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a finomra vágott kaprot. Az így elkészített levest az uborkakockákra öntjük, a tetejére pedig apróra vágott szarvas sonkát vagy pancettát szórunk. Utóbbiakat a jobb húsboltokban, vagy csemegeüzletekben tudjuk beszerezni.

Ezt a rendkívül egyszerű, főzés nélkül elkészíthető levest, hűsítő előételnek ajánlom, forró nyári napokra egy pohár Vionával, melynek ízében és illatában egyaránt megjelenő citrusossága, csakúgy mint érzéki savai kitűnő összhangot alkotnak az étellel.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. augusztus 06. )
 
< Előző   Következő >