• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Előételek arrow Szezámmagos csirkemell parmezános ruccolával
Szezámmagos csirkemell parmezános ruccolával PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Vivien   
2008. május 16.
  • Szezámmagos csirkemell parmezános ruccolával 2 db csirkemell
  • 20 dkg szezámmag
  • 2 dl olaj

 A salátához:

  • 20 dkg ruccola
  • 1 db fejes saláta
  • 1 db jégsaláta
  • 5dkg parmezán

 A dresszinghez:

  • 1 dl vörösborecet
  • 1 dl balzsamecet
  • 0,5 dl olíva olaj
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek méz

A csirkemellekről eltávolítom a bőrt, majd szép filéket készítek egy vékony pengéjű, éles késsel. Ezután a filékből kb. 1 cm vastag szeleteket vágok egy séfkéssel. Az így kapott szeleteket enyhén besózom és alaposan megforgatom szezámmagban, ami hibátlanul megtapad a nyers húson. Ha ezzel megvagyok, egy serpenyőben felhevítem az olajat, és 3-3 perc alatt megsütöm benne a hússzeletek mindkét oldalát.

A salátához tépkedjük nagyobb darabokra a fejes-, illetve a jégsalátát, szórjuk rá a ruccola leveleket, majd locsoljuk meg az egészet a jól összerázott dresszinggel. (Ha az öntet túl soknak bizonyulna, a maradékot hűtőszekrényben tárolhatjuk a következő felhasználásig.)

Tálaláskor a salátából halmokat készítünk a tányérok közepére, amire zöldséghámozóval készített sajtforgácsokat szórunk, majd erre az ágyra helyezzük a húsokat. A maradék szezámmagot száraz serpenyőben megpirítva, szintén az elkészült étel tetejére szórhatjuk, ami nemcsak tetszetős, de nagyon finom is.

 Borajánló:

Ez szintén egy nyárias jellegű étel, amihez mi más illene jobban, mint egy Fuchsli, melynek vörösborossága a saláta dresszingjével, míg rosésága a ropogós csirkemellel alkot ízharmóniát.

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. augusztus 06. )
 
< Előző   Következő >